Intézmények:

Római Katolikus Templom


A templom 1781-ben épült,  műemlék jellegű épület. Az előtte látható keresztet 1863-ban emelték, az akkori temető közepére.

1936-ban Novracsics Ferenc működése alatt új belsõ festést kapott a templom. Az elkészült mű Döbrentei Gábor budapesti festőművész munkája.

A külső tatrozást 1960-ban Köves Béla Atya jóvoltából végezték el. Ugyanebben az évben került sor a harangok villamosítására, melyet Lőrincz Sándor és testvérbátyja adományából valósítottak meg. 1980-ban újra tatarozták a templomot és ekkor szerelték be a villanyfűtést is, mely nagyban köszönhető Balgha Pál akkori Atyának és a hívek hozzájárulásának. 2000-ben új tetőszerkezet került az épületre. Ebben a hívek adományai mellett nagy szerepe volt a püspökségnek is. A 2003-as évben megkezdődött a templomkert felújítása. Ezen terv keretein belül elkészült az épülethez vezető út és a hozzá tartozó park helyreállításának első üteme. A program magában foglalta még a kereszt felújítását is. Antal Tamás Polgármester Úr kezdeményezésére elkészült a templom éjszakai díszkivilágítása is.

A jelenlegi pap Dr. Horváth István Kanonok, aki nagy tiszteletnek és szeretetnek örvend. Az egyházközösség sok mindenben segíti munkáját. A hívők hozzájárulásával papi ruhákat, oltárterítőket, az oltár díszítésére virágokat biztosítanak számára és az egyházadóval segítik a kiadásokat, amelyek elég nagy összeget tesznek ki.

Ünnepnapokon és minden vasárnap 9 órakor tartanak szentmisét, melyen az idősebb korosztály mellett sajnos egyre csökkenő számban vesznek részt a fiatalok.A maszk viselése kőtelező!