Aktuális

Ez történt Keszüben az utóbbi időben

Megújultak az útbaigazító táblák a falu több pontján

2019 július közepén megújultak az útbaigazitó táblák a falu több pontján. A régi, kopott táblákat aktuális modern és olvasható táblák váltották fel. A temetőbe is került egy térkép.
Ezek a következők:
Petöfi u. - Malomvölgyi u. sarokí:

A játszótér  mellett:

Petöfi u. - Zrinyi u, sarok:

Temetői térkép és tájékoztató

 



 

Pinpongos évzáró

2019 június 15-én tartotta a Keszüi Sport Egyesület évadzáró rendezvényét a Faluházban. Az egész napos rendezvény a ping-pong versennyel kezdődött 15 sportoló részvételével.

 

A sok mérkőzzés miatt a játék komoly erőfeszítést kívánt mindenkitől, hiszen mindenkinek 14 mérkőzést kellett lejátszani, A legtöbb győzelmet Fülöp Elemér szerezte meg Pető Gábor és Dobos István előtt.  További sorrend: Bótor László, Papper Zoltán, Kiss Zsolt volt. A verseny alatt Drenkovics  Csaba szakosztályvezető gondoskodott a sportolók étkezéséről és a hideg üdítőről.

 


Játékóra A Bölcs Csibe Bölcsödében

Szeretettel vártak minden három év alatti kisgyereket 2019 június 4-én kilenc és tíz óra között  a keszüi Bölcs Csibe Bölcsödében. A gyerekeknek lehetőségük volt játszani, a szülöknek beszélgetni és bepillantást nyerni bölcsi életébe,információkat szerezni.

 


Templom felújítás

Befejeződőtt a keszüi Szent Anna templom felújtása. A misék   2019 Június 9-től vasárnaptól ismét a templomban lesznek a Faluház helyett, A kezdési időpont: 9 óra.

 


 

Jól szerepelt a keszüi labdarúgó csapat Gyódon.

 

2019 június elsején rendezték meg immár 25. alkalommal a Sommerfestet és a Gyódról elszárnazottak találkozóját. Ennek részeként került sor a hagyományos "Németvári Ferenc" labdarúgó tornára. Idén is sok csapat jelentkezett,többbek közt a keszüi csapat is, A bemutatkozás jól sikerült, az első ellenfelüket 9 1-re győzték le,


  Útépítés

Áprilisban megkezdődőtt nagyon rossz állapotban lévő ún. "kántor út" felújítása. A munkálatok ideje alatt a teljes utat lezárták, ami kisseb kellemetlenséget okozott az ott lakóknak. A munka befejeződött, az utat ismét birtokba vehették az ott lakók.

 


Német  vacsora est

Március 21-én tartotta a Német Nemzetiségi Önkormányzat a sváb ételeket bemutató sorozatában megtartotta az első gőzgombóc estet. A Dampfnudel elnevezésű gőzgombóc a délnémet konyha hagyományos tésztaféléje. Kelt tésztából készül, mely lefedett fazékban egyidejűleg sül és gőzölődik úgy, hogy az alja ropogós lesz, míg a teteje puha marad. Főzik töltelékkel vagy anélkül, pl. a délnyugat-németországi Pfalz régióban legtöbbször töltelék nélkül készítik. A gőzgombócot főételként
tálalják káposztával, salátával, uborkával vagy tejszínes gombamártással is, valamint desszertként
meleg vagy hideg vaníliaszósszal, borhabbal vagy kompóttal. Ezt kóstolhatták meg az érdeklődők egy kis itóka mellett.


 

Téli keszüi nyílt asztalitenisz bajnokság

Március 9.-én került megrendezésre a téli nyílt asztalitenisz bajnokság a Faluházban. Nevezni a helyszínen lehetett reggel 8 órától. A verseny célja, az volt, hogy a keszüi asztalitenisz szakosztály sportolói ne csak egymás ellen játszanak, hanem megméretessék magukat máshonnan érkező, komolyabb játékerőt képviselő versenyzőkkel. Ezt a célt a verseny maximálisan elérte. Látszik ez abból is, hogy dobogós helyre sem a férfiaknál sem a nőknél, nem került keszüi versenyző. A férfi mezőnyben 23 induló volt, 20 férfi, és 3 nő. A női mezőnyt a legnagyobb örömünkre az eddigiekhez képest rekord létszámú, 8 hölgy képviselte. A verseny lebonyolítását úgy alakítottuk ki, hogy, mindenki sok mérkőzést játszhasson, és a sorsolás minél kevésbé befolyásolja a végeredményt. Három asztalon zajlottak a mérkőzések. Nagyon színvonalas, izgalmas, sportszerű küzdelmeket láthattunk. Délután fél négykor megtartott eredmény hirdetésen, Buday-Sántha Attila polgármester úr adta át a díjakat. Az első helyezettek oklevelet, kupát, tárgyjutalmat, a második, és harmadik helyezettek, oklevelet, tárgy-jutalmat kaptak. A 4-6 helyezettek oklevél díjazásban részesültek. A dobogón végzettek névsora:


Férfiak: 1. Csille Norbert
              2. Horvát József
                3. Weimert Zoltán

      Nők: 1. Fekete Andrea
                  2. Varenke Borbála
                 3.Jakab Bernadett


 

Borverseny 2019

Keszüben a borbírálat 2019 március 11.-én volt. A bormintákat 12 óráig lehetett leadni a Polgármesteri hivatalban. Az eredményhirdetés 2019 március 14.-én 17 órakor volt a Faluházban. Ebben az évben 17 termelő 31 bormintát adott le. A leadott minták között 10 arany, 10 ezüst és 7 bronz minősítésű volt.



A dijakat Buday-Sántha Attila polgármester adta át, a zsüri nevében Schmidt Mátyás beszélt a borokról.
 


A keszüi pékség bővítése

Egy új korszerű üzlehelyiséget nyitott a keszü pékség közvetlenül a régi mellett. A nyitás 2019 február negyedikén volt. Az új helyísében kapott helyett egy kávézó, cukrázda és csemege pult. Ezen kívül szendvicset és csavart fagylaltot is lehet kapni valamint hideg üdítöt,

           A nyitvatartás nem változott !

 


 

Az Önkormányzat helyreállította a múlt évi esőzések és vihar általmegrongált hidakat.

Keszü Községet eddig soha nem látott nyári zápor árasztotta el 2018. május 24.-én a délutáni órákban. A falun átfolyó patak, a Keszü-Kökényi vízfolyás nem tudta elnyelni a hatalmas vízmennyiséget, amely lehullott rövid idő alatt. A patak kilépett a medréből, a Petőfi utcát sár és iszap borította el, amely befolyt a házakba. A hidak felett is átfolyt a víz, és sok helyen megbontotta a hídszerkezetet. A hidak helyreállítását az Önkormányzat közmunkásai Folyamatosan végezték, így segítve a lakosságot.


Sportpark

A Falukő melletti területen került kialakításra a sportpark. A kivitelező a munkálatokat már decemberben megkezdte. A terület végső kialakítását az Önkormányzat közmunkásai végezték. Ez a „B” típusú sportpark fejlesztés Magyarország kormányának támogatásával, a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében valósult meg.

A sportpark a mindennapos sportolás feltételeinek megteremtése érdekében épült.  A használat rendjét és a végezhető gyakorlatokat táblák ismertetik. Ezek a gyakorlatok mintául szolgálnak, természetesen ettől el lehet térni.  Sok sikert, jó sportolást kívánunk mindenkinek a használathoz.